Akevittfestivalen på Gjøvik

Vi har vært på akevittfestivalen på Gjøvik, som i år ble arrangert for niende gang. Det var sannelig noe til festival! Ystad børst og brennevin tok plass i akevitteltet ved siden av Inderøy brenneri, og delte ut små laksestykker til alle og smaksprøver av akevitt til dem som hadde akevittbonger.

Festivalen er ikke bare akevitt − den er også mat. Sentrumsgatene var fylt med matboder som serverte mat av alle slag. Elgburgere ble selvfølgelig servert flere steder. Vi fant trøst i en akevittpølse, og ble vledig begeistret for en brie av typen Saint Benoît (skjønt den ikke var spesielt lokal).

Det var kø i sentrumsgatene, og det var kø inne i akevitteltet. Lydnivået var høyt, men smilene satt løst. Her er Ystad-boden rett før det braker løs:

Det var akevittilbud på sko også, i gågata, men vi slo ikke til.