Ukategorisert

Enklere!

Nå blir det enklere å få tak i A. Ystads akevitt, for nå er den flyttet over i bestillingsutvalget på Vinmonopolet. Det betyr at du kan gå til ditt lokale Vinmonopol og bestille én flaske av gangen, og er ikke lenger avhengig av at det var tatt inn en kasse fra det som heter tilleggsutvalget.

Ukategorisert

I butikk

Hvor mange av dere har fulgt med i konkurransen? Det har vært ulidelig spennende, men nå har altså Vinmonopolet på Liertoppen greid å være først ute med å ta A. Ystads akevitt inn i sortimentet. Alle andre blir etternølere i sammenligning. Vi gratulerer!

Akevittfestivalen

Akevittfestivalen på Gjøvik

Vi har vært på akevittfestivalen på Gjøvik, som i år ble arrangert for niende gang. Det var sannelig noe til festival! Ystad børst og brennevin tok plass i akevitteltet ved siden av Inderøy brenneri, og delte ut små laksestykker til alle og smaksprøver av akevitt til dem som hadde akevittbonger.

Festivalen er ikke bare akevitt − den er også mat. Sentrumsgatene var fylt med matboder som serverte mat av alle slag. Elgburgere ble selvfølgelig servert flere steder. Vi fant trøst i en akevittpølse, og ble vledig begeistret for en brie av typen Saint Benoît (skjønt den ikke var spesielt lokal).

Det var kø i sentrumsgatene, og det var kø inne i akevitteltet. Lydnivået var høyt, men smilene satt løst. Her er Ystad-boden rett før det braker løs:

Det var akevittilbud på sko også, i gågata, men vi slo ikke til.

Vinmonopolet

Tilgjengelig gjennom vinmonopolet

Fra i dag, fredag 4. oktober 2019, er det mulig å bestille A. Ystads akevitt på Vinmonopolet igjen. Den figurerer i det såkalte tilleggsutvalget, og har varenummer 11306002. Man må spørre på det enkelte vinmonopolutsalg om de kan ta inn flasken eller bestille opp for en.